CLAFOUTIS 600g čerstvých třešní, 125g třtinového cukru, 80g hladké špaldové mouky, 4 vejce, 2 žloutky, 150ml mléka, 70ml smetany 33%, 50g bílé čokolády, 1 lžíce karobu, špetka soli, máslo na vymazání a moučkový cukr na vysypání formy Třešně odstopkuje a můžeme i vypeckovat, opláchnuté necháme okapat. Formu nebo vyšší pekáček vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V míse smícháme mléko se smetanou ke šlehání, přidáme celá vejce i žloutky, mouku, karob, cukr a špetku soli, vařečkou promícháme na hladké řidší těsto. Okapané třešně rozložíme na dno formy a přelijeme těstem. Povrch posypeme bílou čokoládou nakrájenou nadrobno. Pečeme asi 35-40 minut na 180°C, Horové necháme prochladnout a pak poprášíme moučkovým cukrem, jíme ještě vlažné. MEDOVÉ MĚSÍČKY 375g hladké špaldové mouky, 375g medu, 180g másla, 3 vejce, 100g mletých piniových oříšků, 1a1/2 sáčku perníkového koření, 1a1/2 sáčku prdopeč, 1a1/2 lžíce karobu, podle chuti griotku, 2 lžičky oleje, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, moučkový cukr na posyp, třešňová zavařenina, kompotované třešně Ušleháme med se změklým máslem, až se spojí. Pak zašleháme jedno po druhém vejce a vyšleháme do pěny, přidáme kůru a olej, promícháme. Perníkové koření, karob, prdopeč a mouku prosejeme přes síto do mísy, přidáme jemně mleté oříšky a promícháme s vyšlehanou hmotou. Těsto nalijeme na hlubší plech s pečícím papírem, uhladíme a pečeme asi 20-25 minut na 170°C. Upečené necháme vychladnout a pak celý plát pokropíme griotkou, formičkou vypichujeme měsíčky a každý ozdobíme kopečkem zavařeniny a třešní, nakonec pocukrujeme. */ Místo třešní a třešňové zavařeniny můžeme použít višně.