Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňové koláčky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

LINECKÉ 300g hladké špaldové mouky, 200g třešní, 160g másla, 80g cukru, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy, hladká špald. mouka na vál, moučkový cukr na posyp; Krém - 200g másla, 200g cukru moučky, 3/4l mléka, 3 lžíce hrubé špald. mouky, 1 sáček vanilkového pudinku Na válu do mouky rozkrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a citronovou šťávu, zaděláme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odležet asi 3 hodiny v chladu. Odleželé těsto rozválíme na plát, vykrojíme větší kolečka a těmi vyložíme kulaté formičky (∅ asi 10-12 cm). Pečeme 15-20 minut na 175°C. Mléko rozmícháme s pudinkem a hrubou moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Utřeme změklé máslo s cukrem a po lžičkách vmícháme kaši, až z toho bude hladký krém. Upečené vychladlé korpusy vyklopíme z formiček a rovnoměrně na ně rozetřeme krém, koláčky poklademe čerstvými třešněmi a nakonec pocukrujeme. KYNUTÉ 500g polohrubé špaldové mouky, 100g rozpuštěného a vychladlého másla, 100g moučkového cukru, 2 žloutky, asi 250ml vlažného mléka, 30g droždí, špetka soli, mouka na vál, tuk na formičky, 1 vejce na potření, vanilkový moučkový cukr; Náplň - asi 2 skleničky hustší třešňové marmelády (nejlépe domácí), třešně Droždí a lžíci špaldové polohrubé mouky rozmícháme v 5 lžících vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme žloutky, máslo a kvásek, za postupného přilévání zbylého vlažného mléka zaděláme vláčné těsto a necháme ho asi 45 minut v teple kynout. Pak ho rozválíme na silnější plát, vykrojíme kolečka a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Uprostřed každého koláčku uděláme důlek, vmáčkneme do něj kovovou formičku na košíček potřenou zvenku tukem a formičky naplníme suchým hrachem nebo fazolemi. Okraje koláčků potřeme vejcem a pečeme na 180°C dorůžova. Z vychladlých koláčků odstraníme formičky s hrachem a otvory naplníme marmeládou a třešněmi. Nakonec poprášíme vanilkový cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!