Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňové tiramisu

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Třešně necháme okapat a zachytíme si šťávu. Kávu smícháme s mandlovým likérem. Hranatou formu vyložíme piškoty, pokapeme je kávou a necháme rozležet. Žloutky smícháme se 100g cukru a v horké vodní lázni šleháme do krému, dokud se cukr nerozpustí. Pudink utřeme s 25g cukru a 4 lžícemi třešňové šťávy dohladka. Zbylou šťávu přivedeme k varu, vmícháme pudink a 2 minuty na mírném ohni povaříme. Sundáme z plotýnky, přidáme třešně a necháme vychladnout. Mascarpone promícháme a opatrně přidáme do žloutkové směsi. Polovinu krému rozetřeme na piškoty ve formě a po lžících přidáme kompot. Zbylý mascarponový krém rozdělíme navrch. Uložíme cca na 6 hodin do chladničky. Tiramisu poprášíme kakaem a nakrájíme. Nakonec každý kousek ozdobíme třešní a mátou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!