Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňovo-rebarborový koláč

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, polohrubou mouku, cukr, olej, vejce a špetku soli. Poté přidáme kvásek.
  2. Směs zpracujeme a necháme půl hodiny kynout. Těsto pak přepracujeme a necháme kynout další půl hodinu. Po vykynutí těsto rozválíme a vložíme ho na plech.
  3. Na těsto klademe třešně a rebarbor, který ovšem napřed spaříme ve vařící vodě. Povrch koláče posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |4. června 2015
Z rebarbory konzumujeme pouze zdužnatělou lodyhu - má zelenou až tmavě fialovou barvu. Odpovědět
wieruska |11. července 2013
dobré Odpovědět
PF*13 |8. července 2013
sladké miluju Odpovědět
jana.remkova.7 |7. července 2013
Super kombinace!! Odpovědět
Fazolka007|17. července 2013
Rebarbor miluju Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!