Těsto: 125g másla, 3 vejce, 125g cukru, špetku soli, 50g solamylu, 1 vanilková tresť, 100g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, , tuk na vymazání formy¨ Náplň: 2 sklenice třešňového kompotu, 2 sáčky dortového želé, 100g cukru, 1 sáček koření na svařené víno Bezé: 3 bílky, 180g cukru, 1 lžičku citronové šťávy, 20g mandlových lupínků Máslo s cukrem a špetkou soli utřeme do pěny, jedno po druhém zašleháme vejce a přidáme vanilkovou tresť, mouku se solamylem a práškem do pečiva vmícháme do těsta. Dortovou formu vymažeme tukem a naplníme těstem. Dort pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě 35-40 minut. Necháme částečně vychladnout a potom odstraníme okraj formy. Třešňový kompot necháme na sítu okapat, šťávu si zachytíme, odměříme 1/2 l šťávy a 6 lžic šťávy smícháme s dortovou polevou. Zbylou šťávu povaříme s cukrem a kořením a necháme 10 minut odstát, potom koření vyndáme, šťávu krátce povaříme a přidáme dortovou polevu. Kolem vychladlého korpusu znovu upevníme kraj formy, obložíme okapanými třešněmi a přelijeme horkou polevou, necháme vychladnout. Bílky s citronovou šťávou ušleháme dotuha a opatrně vmícháme cukr. Sněhem naplníme zdobící sáček a na dort nastříkáme sněhové hvězdičky, posypeme mandlovými lupínky. Dort dáme do předehřáté rouby a při vyšší teplotě 10-15 minut zapékáme.