Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme trochou mouky a cukru. Kvásek posypeme trochou mouky i na povrchu, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Ostatní suroviny kromě zbytku mléka dáme do mísy a vlijeme vykynutý kvásek. Za postupného přilévání mléka vše vařečkou zpracujeme v pevné těsto. Hotové těsto rozválíme na obdélníkový plát a vyložíme jím pečící plech vymazaný tukem. Tvaroh utřeme se žloutky do krému, pak vmícháme cukr, pudinkový prášek a špetku nastrouhané citronové kůry. Tvarohovou náplň rozetřeme na těsto a povrch posypeme vypekovanými třešněmi. Nakonec koláč posypeme drobenkou, kterou připravíme smícháním mouky s cukrem, máslem, práškem do pečiva a vejcem. Dobře rukou prohněteme, aby se drobečky oddělily od sebe. Koláč pečeme při teplotě 180° asi 25 minut. Náplň: 750 g měkkého tvarohu, 6 žloutků, 150 g práškového cukru, 2 lžíce vanilkového pudingu v prášku, citronová kůra,250 g třešní Drobenka: 250 g hladké mlouky, 100 g cukru krystal, 125 g másla, 1 sášek prášku do pečiva, 1 vejce