Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňový koláč z dvojího těsta

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Křehké těsto: 150g hladké mouky, 30g moučkového cukru, špetka soli, 75g másla, 1 vejce, máslo a hrubá mouka na formu Třené těsto: 125g másla, 100g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 200g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva Dohotovení: 300g třešní, 4 lžíce třešňové marmelády, 2 lžíce mandlových lupínků Hladkou mouku a moučkový cukr prosijeme na vál. Přidáme sůl. Změklé máslo nakrájíme na kousky a společně s vejcem přidáme k sypké směsi. Rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie v lednici necháme alespoň 30 minut odpočinout. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Křehké těsto rozválíme na kulatý plát a formu jím vyložíme. Přečnívající okraje odřízneme. Na třené těsto vyšleháme změklé máslo s oběma cukry do pěny. Postupně zašleháme vejce. Do máslového krému vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. Připravíme hladké těsto, které rozetřeme do formy na křehké těsto. Třesně omyjeme a osušíme. Pak je odstopkujeme a těsně vedle sebe rozložíme do fromy. Lehce je zatlačíme do těsta. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Třešňovou marmeládu nahřejeme, je-li třeba, rozředíme ji trochou vody. Horký koláč ji potřeme. Nakonec ho posypeme nasucho opraženými mandličkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!