KORPUS: 4 vejce,120g cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 140g polohrubé mouky, 1 lžička strouhané citronové kůry, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy - NÁPLŇ: 300ml smetany na šlehání, 150g cukru moučky, 100g třešňové nebo višňové marmelády, 250g měkkého tvarohu, 6 plátků bílé želatiny, olej a moučkový cukr na formu - DOKONČENÍ: 200ml smetany na šlehání, 30g cukru krupice, 300g čerstvých třešní, 1 balíček želé polevy na dorty Žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou vyšleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou polohrubou mouku. Dortovou formu vymažeme tukem vysypeme hrubou moukou, těsto nalijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 180°. Upečený korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy 2x vodorovně překrojíme. Smetanu vyšleháme a zlehka promícháme s měkkým tvarohem, moučkovým cukrem a marmeládou. Želatinu namočíme do 100ml studené vody a necháme nabobtnat a zahřejeme téměř k bodu varu (NEVAŘÍME!), horkou vlijeme do tvarohové hmoty a dobře rozmícháme. dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem, na dno formy položíme 1 díl korpusu a zalijeme jej jednou třetinou náplně. Položíme druhý díl korpusu a opět zalijeme 1/3 krému, který zakryjeme posledním dílem korpusu. Na povrch nalijeme zbylou náplň a uhladíme. Dort dáme do ledničky zatuhnout nejméně na 2 hodiny, když je dort dostatečně tuhý sejmeme formu a dort po stranách potřeme smetanou vyšlehanou s cukrem, podle návodu si připravíme želatinovou polevu. Povrch dortu ozdobíme touto polevou a třešněmi, polevou přetřeme i třešně a necháme ztuhnout.