TĚSTO: 200g hladké mouky, 10g instant.ovesných vloček, 1 prdopeč, 75g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 kapky rostlinného oleje, špetku soli, 1 vejce, 125g netučného tvarohu, tuka na vymazání plechu NÁPLŇ: 1kg třešní (kyselejších), 125g cukru krupice, 50g solamylu NA POTŘENÍ: 3 lžíce mléka, 1 lžíci cukru krupice a cukr krystal na posypání Vypeckované třešně smícháme v kastrolu s cukrem a necháme je chvíli odstát, aby pustily šťávu, pak přivedeme k varu a vlijeme do síta. Necháme je okapat. Odměříme 250ml šťávy a pokud máme málo doplníme vodou. Ve studené šťávě rozmícháme škrob, přidáme ho k horké šťávě a za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme třešně a směs necháme vychladnout. Mouku smícháme s prdopeč a prosejeme, smícháme s instant.vločkami. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rostlinný olej, sůl a vejce. Máslo nakrájíme na kousky a s tvarohem rozložíme na okraj misky s moukou a ostatními přísadami. Potom vše rychle zpracujeme. Těsto rozdělíme na poloviny, z každé vyválíme obdélník 25x35cm. Na obě vyválené placky rozetřeme náplň, po okrajích necháme vždy 5cm holého těsta. Okraje přeložíme přes sebe a stiskneme je. Šišky závinu položíme na vymaštěný plech (spojenými okraji nahoru). Potom je potřeme oslazeným mlékem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Horní stranu šišky propícháme ve vzdálenosti asi 4 cm, 1/2 cm do hloubky. Pečeme 30 minut při 190° (horkovzduch 170°, plyn stupeň 2-3).