Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňový závin

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 200g hladké mouky, 10g instant.ovesných vloček, 1 prdopeč, 75g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 kapky rostlinného oleje, špetku soli, 1 vejce, 125g netučného tvarohu, tuka na vymazání plechu NÁPLŇ: 1kg třešní (kyselejších), 125g cukru krupice, 50g solamylu NA POTŘENÍ: 3 lžíce mléka, 1 lžíci cukru krupice a cukr krystal na posypání Vypeckované třešně smícháme v kastrolu s cukrem a necháme je chvíli odstát, aby pustily šťávu, pak přivedeme k varu a vlijeme do síta. Necháme je okapat. Odměříme 250ml šťávy a pokud máme málo doplníme vodou. Ve studené šťávě rozmícháme škrob, přidáme ho k horké šťávě a za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme třešně a směs necháme vychladnout. Mouku smícháme s prdopeč a prosejeme, smícháme s instant.vločkami. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rostlinný olej, sůl a vejce. Máslo nakrájíme na kousky a s tvarohem rozložíme na okraj misky s moukou a ostatními přísadami. Potom vše rychle zpracujeme. Těsto rozdělíme na poloviny, z každé vyválíme obdélník 25x35cm. Na obě vyválené placky rozetřeme náplň, po okrajích necháme vždy 5cm holého těsta. Okraje přeložíme přes sebe a stiskneme je. Šišky závinu položíme na vymaštěný plech (spojenými okraji nahoru). Potom je potřeme oslazeným mlékem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Horní stranu šišky propícháme ve vzdálenosti asi 4 cm, 1/2 cm do hloubky. Pečeme 30 minut při 190° (horkovzduch 170°, plyn stupeň 2-3).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
q |19. srpna 2013
za 1 Odpovědět
Lenny |19. srpna 2013
mám moc ráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!