Hovězí krk rozdělíme na 5 ks po cca 200 gramech, nasolíme a opepříme jej. V hrnci rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka opečeme vyjmeme a na sádle rozpustíme ještě slaninu a necháme na ní restovat cibulku dle potřeby přidáme sádlo. Cibuli restujeme a za občasného zastříknutí vodou opravdu do tmava ke konci přidáme lesní houby a rozmáčknuté stroužky česneku. Zalijeme vodou nebo nejlépe vývarem. Do základu vrátíme maso přidáme rozmarýn, majoránku, tymián, osolíme a opepříme. Vložíme zakryté poklicí či alobalem do trouby která je vyhřátá na 150C a maso pečeme nejméně 3 hodiny (Brasírujeme) . Občas koukneme dle potřeby podlijeme. Až je maso opravdu měkké vyjmeme jej bylinky vytáhneme a vyhodíme. Dochutíme dle libosti. A přepasírujeme jsme-li líní rozmixujeme ponorným mixérem, krátce provaříme. Servírujeme tak že krk natrháme na mačkané brambory a lehce jej podlijeme šťávou. Na obrázku zdobeno petrželovým chipsem, restovanými žampiony, čerstvým rozmarýnem a jarní cibulkou.