Staňte se našimi fanoušky na:

Tři mlsy z Fast foodu

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PIZZA 1kg hladké špaldové mouky, 2 lžíce oleje extra virgin, 1 kostka droždí, 5dl vlažné vody, sůl, 300g loupaných rajčat v plechovce, 300g mozzarelly, pár lístků bazalky, 6 ančoviček, špetka cukru, špetka soli, olej extra virgin Rozmíchejte droždí ve vlažné vodě a smíchejte s moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Těsto rozdělte na 4 bochánky, zabalte do fólie a nechte aspoň 12 hodin odležet v lednici. V míse rozmixujte loupaná rajčata a osolte, přidejte kapku oleje a lžíci cukru. Plech vymažte olejem a odleželé těsto prsty roztáhněte po celém plechu a potřete rajčatovou směsí, ozdobte plátky mozzarelly a bazalkou. Na jednu polovinu přidejte ještě filátka ančoviček. Zakápněte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na síle těsta, to by mělo být tenké a po okrajích musí být upečeno dozlatova. LANGOŠ 450g hl.špald. mouky, 30g droždí, špetka cukru, špetka soli, 200ml mléka, 2 lžíce oleje, 1 vejce V troše vlažného mléka s cukrem nechte vzejít kvásek z droždí. Přidejte k mouce, vejci, soli a zadělejte hladké těsto, nechte vykynout. Musí mírně lepit, pak ale přidejte trochu mouky a tak dostanete ideální pevnou konzistenci. Udělejte bochánky, ty roztáhněte a vhoďte do rozpáleného oleje. Osmažené pomazejte tím, co vám chutná. PIKANTNÍ KUŘE 4 plátky kuřecích prsíček, 350-500ml podmáslí, 150g hl.špald. mouky, po 2 lžičkách soli, sladké papriky, pepře, koření Gyros a grilovacího koření, po 1 lžičce steakové koření a sušený česnek Kuřecí porce ponořte do podmáslí s vodou, Nechte 2-3 hodiny marinovat, během marinování maso několikrát obraťte. Smíchejte mouku s ostatními přísadami (kořením) a okapané kousky masa obalte v ochucené mouce (maso už nesolte). Kuřecí kousky usmažte na rozpáleném oleji dozlatova. Jednotlivé stripsy musí pořádně křupat, podávejte s dipy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!