Staňte se našimi fanoušky na:

Třívrstvé řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SVĚTLÉ TĚSTO: 300g polohrubé mouky, špetka soli, 1 prdopeč, 80g moučkového cukru, 120g másla, 2 žloutky, mléko podle potřeby - asi 125ml NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu 120g moučkového cukru, 50g strouhaného kokosu, 2 vejce TMAVÉ TĚSTO: 3 žloutky, 3 bílky, lžíce krupicového cukru, 100g hladké mouky, 2 lžičky prdopeč, 2 lžíce kakaa, 50g strouhaného kokosu Polohrubou mouku promícháme se solí, práškem a moučkovým cukrem, přidáme měkké máslo, žloutky, podle potřeby mléko a v robotu vypracujeme tužší vláčné těsto (asi jako linecké). Na válu krátce prohnětený bochánek hned rozválíme na dno plechu s pečícím papírem. Plát několikrát propíchneme vidličkou (nesmí se při pečení tvořit bubliny). Pečeme asi 10 minut na 170°C dorůžova. Mezitím vymícháme tvaroh s moučkovým cukrem, strouhaným kokosem i vejci a hmotu rozetřeme na upečený plát. Na bílou vrstvu rozetřeme tmavé těsto ze žloutků vyšlehaných s krupicovým cukrem do pěny, do které vmícháme směs hladké mouky s práškem, prosátým kakaem a strouhaným kokosem - střídavě s pevným sněhem z bílků. Nakonec dopečeme, cca 30 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!