Staňte se našimi fanoušky na:

Trochu knedlík, trochu buchta :-)

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané řapíky nakrájíme na 1-2 cm velké špalíčky a zalité vodou zvolna dusíme v rendlíku s oběma cukry pod pokličkou doměkka (cca 10-15 minut), necháme vychladnout. Zvlášť smíchejte v míse mouku s práškem do pečiva a oběma cukry, přidáme rozehřáté máslo a zpracujeme do "drobenky". Postupně k ní přiléváme mléko a těsto vymícháme dohladka. Vypracované přendáme na pomoučený vál a uděláme z něj 6 stejně velkých bochánků. Rebarboru i se šťávou rozdělíme do 6 (případně 3) zapékacích misek a na omáčku posadíme vždycky po 1-2 knedlících (podle velikosti misek). Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme cca 20-25 minut. Špejlí zkusíme jestli jsou propečené i uvnitř. Hotové nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!