Fólii lehce potřeme olejem a vyložíme jí formu, pak nasekáme čokoládu na menší kousky, které vložíme do kastrůlku. Přilijeme kondenzované mléko a necháme při mírné teplotě rozpustit. Rozpuštěnou hmotu odstavíme ze sporáku a vmícháme do ní vanilkovou esenci, citronovou šťávu a sůl. Potom do bílé hmoty vmícháme nasekané mandle. Čokoládu nalijeme do formy, a kroužíme s ní, aby se čokoláda rovnoměrně rozprostřela. Nejdřív ji necháme zchladnout při pokojové teplotě, pak ji vložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Čokoládu na vaření rozlámeme na malé kousky, které vložíme spolu s tukem do kastrůlku a ve vodní lázni za častého míchání necháme rozpustit. Z vychlazeného plátu sundáme opatrně fólii a rozkrájíme na 40 čtverečků a každý překrojíme na trojúhelníček. Tenkým pramínkem čokoládové polevy ozdobíme povrch trojúhelníčků a na každý přilepíme mandli, tmavou čokoládu necháme ztuhnout.