1. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem. Čokoládové věnečky rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte máslo a vše dobře promíchejte. Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky. 2. Pusťte se do čokoládové náplně. Čokoládu nalámejte do menšího rendlíku, zalijte smetanou a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice. 3. Na čokoládovou pěnu nalámejte čokoládu do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a polovinu smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit. Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě. Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. TIP - Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku. Na čokoládovou náplň: 100 g tmavé čokolády, na kousky 125 ml 40% smetany Na čokoládovou pěnu: 200 g tmavé čokolády 1 lžička vanilkového extraktu 600 ml 40% smetany