Na 30 trubiček 250g listového těsta, 1 vejce Náplň šunková: 100g změklého másla, mletý bílý pepř, 100g umleté šunky, 1 lžíce 33% smetany, Náplň křenová: 60g změklého másla, 1 lžíci smetany, 2 lžíce krenexu Na ozdobení: snítku petrželky Z listového těsta rozválíme plát o síle zhruba 2mm a rádýlkem nařežeme 2cm široké a 20cm dlouhé pruhy. Předehřejeme troubu. 30 kovových trubiček namočíme ve studené vodě a pruhy těsta na ně natočíme tak,aby se pruhy vždy kousek překrývaly. Trubičky dáme na plech vypláchnutý studenou vodou a potřeme je rozšlehaným vejcem. Pečeme je ve středně vyhřáté troubě dozlatova (asi 10-12 minut). Na šunkovou náplň vyšleháme mnáslo do pěny, přidáme pepř, jemně umletou šunku a smetanu a opět vyšleháme. Necháme v chladničce 1/2hodiny ztuhnout. Na křenovou náplň v míse vyšleháme máslo do pěny, přidáme smetanu a krenex a opět důkladně prošleháme na hladkou hmotu, kterou také dáme na 1/2 hodiny do chladničky ztuhnout. Upečené trubičky necháme vychladnout. Petrželku omyjeme a lístky otrháme. Zdobící sáčky naplníme šunkovou a křenovou náplní, které z obou konců nastříkáme v malém množství do trubiček. Nakonec každou trubičku ozdobíme kouskem petrželky.