Mouku vsypeme do mísy a doprostřed vytlačíme důlek. Droždí rozpustíme ve 2 lžících vlažné vody a nalijeme ho do důlku. Překryjeme je moukou a přikryté necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Mezitím mírně ohřejeme 100ml vody. Do mísy s moukou přidáme špetku soli, olej a vlažnou vodu a vše zpracujeme na hladké těsto. Z něj pak vytvarujeme kouli a přikrytou ji necháme ještě dalších půl hodiny kynout. Rajčatový protlak rozmícháme se lžící vody. Ochutíme ho solí, pepřem a sušenými bylinkami. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajče také opláchneme, očistíme a nařežeme na plátky. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta kruh o průměru 25 cm a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme ho tuňákem, cibulkami, rajčetem a sýrem. V předehřáté troubě (při teplotě 200°C) pečeme pizzu asi 20 minut.