Dobře zapečená treska
60
2
5
Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Nakrájenou zeleninu, bobkový list, celý pepř, sůl, vegetu a čerstvou petrželku vložíme do pekáče. Vše posypeme mletou sladkou paprikou, zalijeme olejem a vodou. Jehněčí maso (kýta, plec, žebra) nakrájíme na několik větších kusů, osolíme a přidáme do pekáče. Na maso položíme rozpůlené cibule. Vše ještě podlijeme dostatkem vody. Pekáč dobře překryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 90 minut. Pak odstraníme alobal, přidáme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky a dáme vše ještě na 30 minut péct. Porci na talíři můžeme ozdobit cibulkou nebo čerstvou paprikou a rajčetem.