Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové knedlíky s čertsvými jahodami

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
82× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky dáme do mísy a třeme je s lehce změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté přidáme měkký tvaroh a dobře prošleháme. Přisypeme polohrubou mouku, krupici a citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto Zabalíme je do potravinářské fólie, dáme do lednice a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi půl centimetru, ze kterého kulatou formičkou nebo hrnečkem vykrajujeme kolečka. Můžeme také z těsto odkrajovat menší kousky a prsty vytvarovat tenké placičky, Jahody pečlivě omyjeme, očistíme a necháme je oschnout. Na každé kolečko těsta položíme jahodu a a dobře ji zabalíme. Ve větším hrnci přivedeme k varu větší množství lehce osolené vody. Vložíme do ní knedlíky a vaříme asi 7 až 10 minut. Poté je vyjmeme a rozdělíme na talíře. Nakonec je podle chuti posypeme strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozehřátým máslem. Můžeme je dochutit skořicovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Gesiou|6. května 2013
Mňam! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!