Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové koblihy

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvaroh dobře utřeme s vejcem a smetanou, krém vmícháme do mouky, přidáme sůl a prášek a rychle vypracujeme těsto. Na moukou posypané desce vymodelujeme z těsta váleček o průměru asi 8-10 centimetrů a z něho ostrým nožem odkrájíme stejně velké špalíky. Zaoblíme je v dlaních a usmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo sádla. Můžeme samozřejmě využít fritovací hrnec. Hotové koblihy položíme na vrstvu papírových ubrousků nebo kuchyňských ručníků a necháme odmastit přebytečný tuk. Vychladlé je hustě posypeme cukrem. Obměna pro štíhlou linii: Tvaroh použijeme netučný a rozmícháme ho jen s netučným mlékem a místo lžíce cukru těsto navoníme polovinou sáčku vanilkového cukru, skořicí nebo špetkou kupované směsi Koření do perníku. Hotové koblihy necukrujeme, ale ozdobíme je čepičkou zavařeniny, okapaného kompotu, syrového ovoce nebo netučné šlehačky. Výborně se hodí například jahody, maliny nebo borůvky, ale stejně dobře chutnají s čepičkou z jogurtu nebo netučného ovocného tvarohu. Obměna: koblihy naplníme před smažením lžičkou pikantní zavařeniny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |26. července 2013
dobré Odpovědět
Lucinka |9. července 2013
Krásné :) Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
sari |5. května 2013
PRO DĚTI SUPER Odpovědět
Aidel |9. března 2013
Jdu do nich :) Odpovědět
vilemina |3. února 2013
Pro štíhlou linii se koblihy fakt nehodí, podstatný je ten tuk na smažení. Odpovědět
DAMI |26. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |23. ledna 2013
úžasné Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
dělávám, jsou dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!