Těsto: Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl a promícháme. V mléce rozmícháme droždí, vlijeme k mouce, přidáme vejce, olej a vypracujeme těsto. Přikryjeme útěrkou a necháme nakynout. Z vykynutého těsta odebíráme lžící větší kousky a vytvarujeme do podoby tenkých koláčků a to tak, aby jsme měli okraj vyšší. Dáme na plech s pečícím papírem, lžící dáme trochu nádivky, rozetřeme po celé ploše, až k vyvýšenému kraji. Doprostřed dáme trochu povidel - nemusí být - a posypeme drobenkou. Tak uděláme všechny koláčky. Pak dáme do předehřáté trouby na 200°C a upečeme dočervena. Vychladlé můžeme potřít rozpuštěným máslem a pocukrujeme. Nádivka: Do mísy dáme tvaroh, přidáme vejce, puding, muškátový květ, vanilkový cukr, podle chuti přidáme cukr moučka a dobře promícháme. Drobenka: Mouku a cukr smícháme dohromady, přidáme malý kousíček másla a mícháme, až se utvoří "žmolky".