Tvaroh zabalíme do čistého plátna a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Plátky chleba nasucho opečeme, pak je vložíme do plastového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme najemno. Změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a solí do pěny. Zašleháme žloutky. Vmícháme tvaroh a rozdrcené toasty. Hmotu necháme hodinu odpočinout v lednici.
Na vanilkovou strouhanku rozehřejeme v pánvi máslo. Přidáme strouhanku s vanilkovým cukrem a orestujeme ji pěkně dozlatova.
Maliny očistíme. Asi 200g jich rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Pyré propasírujeme přes hustý cedník a přivedeme k varu. Zahustíme ho škrobem rozmíchaným v troše vody a asi minutu povaříme.
Z tvarohové hmoty vytvarujeme stejně velké nočky a po částech je uvaříme v mírně osolené vroucí vodě. Vaříme je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je a necháme v cedníku krátce okapat. Na talíři je přesypeme vanilkovou strouhankou a přelijeme omáčkou. Zdobíme zbylými malinami.