Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové noky s vanilkovou strouhankou a malinovou omáčkou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Tvaroh zabalíme do čistého plátna a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Plátky chleba nasucho opečeme, pak je vložíme do plastového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme najemno. Změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a solí do pěny. Zašleháme žloutky. Vmícháme tvaroh a rozdrcené toasty. Hmotu necháme hodinu odpočinout v lednici.
  2. Na vanilkovou strouhanku rozehřejeme v pánvi máslo. Přidáme strouhanku s vanilkovým cukrem a orestujeme ji pěkně dozlatova.
  3. Maliny očistíme. Asi 200g jich rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Pyré propasírujeme přes hustý cedník a přivedeme k varu. Zahustíme ho škrobem rozmíchaným v troše vody a asi minutu povaříme.
  4. Z tvarohové hmoty vytvarujeme stejně velké nočky a po částech je uvaříme v mírně osolené vroucí vodě. Vaříme je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je a necháme v cedníku krátce okapat. Na talíři je přesypeme vanilkovou strouhankou a přelijeme omáčkou. Zdobíme zbylými malinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

geilens |3. března 2014
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!