Nejdříve si dáme rozinky namočit do rumu - nejlépe přes noc. Rohlíky si nakrájíme na plátky. Do misky nalejeme půl litru mléka, rozklepneme jedno vejce, jeden vanilkový cukr a rozkverláme. Jablka si oloupeme a nastrouháme na plátky. Do misky si dáme jeden tvaroh, jeden žloutek, půl balení vanilkového pudinku, vanilkový cukr a naředíme trochou mléka. Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dáme vrstvu rohlíků, kterou namáčíme do mléčné směsi. Na rohlíky dáme vrstvu tvarohové směsi a pak vrstvu jablek, které trochu ocukrujeme, posypeme skořicí a rozinkami v rumu. Poslední vrstva jsou rohlíky, které posypeme skořicí. Pečeme při 180 °C do zlatova. Žemlovku podáváme pocukrovanou práškovým cukrem, politou rozehřátým máslem a posypanou skořicí.