Větší formu (příp. malé pudinkové formičky) vyložte alobalem nebo fólií, aby zakrývala celé dno i stěny a přesahovala přes okraje. Dno i okraje pokryjte plátky chleba. měly by přes sebe přesahovat, aby nevznikly mezery. Pár jahod si schovejte na ozdobu, ostatní očistěte a nakrájejte na dílky. Dejte do hrnce, přilijte vodu (pro dospělé můžete zakápnout troškou brandy) a povařte. Jahody nerozvařujte, jen je nechte trochu změknout. Teplé jahody přendejte do sítka a nechte okapat šťávu. Trochou pokapejte chleba ve formě a zbytek si nechte na přelití na talíři. Vychladlé jahody dejte do misky, přidejte jogurtový tvaroh a promíchejte. Směsí naplňte formu s chlebem, zakryjte dalšími plátky chleba a pokryjte fólií. Je dobré dát nějaké zatížení, aby se vše přimáčklo. Dejte na nejméně 12 hodin do lednice. Hotové vyklopte z formy, odstraňte folii a polijte zbylou šťávou. Na ozdobu ještě použijeme kousky jahod, mátu nebo meduňku.