Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohovo-karobový koláč - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mouky s kypřícím práškem přidáme karob, 120g moučk.cukru, nakrájené máslo, vejce a uhněteme hladké nelepivé těsto. Rozdělíme ho na poloviny, jednu dáme do chladničky odležet a druhou dáme na hodinu do mrazničky ztuhnout. Z mléka krupic.cukru a pudinku uvaříme hustý krém a necháme ho mírně zchladnout. Nejdřív do něj zamícháme žloutky a pak tvaroh smíchaný s 80g moučk.cukru. Těsto z chladničky rozválíme na plát 25x35cm a dáme ho na dno pekáčku, potřeme ho tvarohovou náplní a na ní nastrouháme (na hrubém struhadle) ztuhlé těsto z mrazničky. Pečeme asi 45 minut na 180°C. Po upečení ho necháme vychladnout a odležet do druhého dne, nakrájíme na řezy a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!