Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový dort s grapefruitem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s 60g cukru. Mouku, maizenu a aroma přisijeme na krém a promícháme. Hmotou naplníme rozvírací formu (pr.26cm) s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 175°C (horkovzduch 155°C). Upečený korpus vyndáme a necháme 2 hodiny vychladit, pak ho vodorovně rozřízneme. Želatinu namočíme, 4 grapefruity oloupeme. Plátky vyřízneme z bílých slupek a rozpůlíme, šťávu zachytíme. Jeden grapefruit vymačkáme. Odměříme 250 ml šťávy. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Šťávu z grapefruitu a sirup přilijeme a mícháme, až je hmota hladká. Tvaroh s 50g cukru vmícháme do hmoty a necháme vychladit. Až začne hmota želírovat, přidáme 500 ml ušlehané smetany. První piškotový plát ohradíme dortovým prstencem, potřeme krémem a přikryjeme druhým plátem. Dort dáme asi na 4 hodiny do lednice. Dortový prstenec odstraníme. Zbylou smetanu ušleháme a natřeme na dort. Ozdobíme kousky grapefruitu, grenadinovým sirupem a sekanými pistáciemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!