Vejce utřeme s 60g cukru. Mouku, maizenu a aroma přisijeme na krém a promícháme. Hmotou naplníme rozvírací formu (pr.26cm) s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 175°C (horkovzduch 155°C). Upečený korpus vyndáme a necháme 2 hodiny vychladit, pak ho vodorovně rozřízneme. Želatinu namočíme, 4 grapefruity oloupeme. Plátky vyřízneme z bílých slupek a rozpůlíme, šťávu zachytíme. Jeden grapefruit vymačkáme. Odměříme 250 ml šťávy. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Šťávu z grapefruitu a sirup přilijeme a mícháme, až je hmota hladká. Tvaroh s 50g cukru vmícháme do hmoty a necháme vychladit. Až začne hmota želírovat, přidáme 500 ml ušlehané smetany. První piškotový plát ohradíme dortovým prstencem, potřeme krémem a přikryjeme druhým plátem. Dort dáme asi na 4 hodiny do lednice. Dortový prstenec odstraníme. Zbylou smetanu ušleháme a natřeme na dort. Ozdobíme kousky grapefruitu, grenadinovým sirupem a sekanými pistáciemi.