NA DNO: 175 g celozrnných sušenek, 50 g lískových oříšků, 50 g másla. Sušenky rozdrtíme, oříšky opražíme a obojí smícháme s rozehřátým máslem. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme tukem, vložíme do ní směs ze sušenek a upěchujeme. Vložíme ztuhnout do ledničky. NÁPLŇ: 350 g tvarohu, 350 g lučiny, 3 vejce, 175 g krupicového cukru, lžička vanilkové esence. Z tvarohu, lučiny, vajec, cukru a vanilkové esence ušleháme hladkou směs. Rozprostřeme ji na vychlazený korpus a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 40 minut. Necháme vychladnout. NAVRCH: 700 g čerstvých jahod, 2 lžíce krupicového cukru. Asi třetinu jahod posypeme krupicovým cukrem, necháme půl hodiny odstát a pak je rozmixujeme. Dortík ozdobíme zbylými jahodami a přelijeme rozmixovanými jahodami s cukrem.