200g drobečků dia piškotů nebo dia cukroví, asi 100 ml mléka, 1 žloutek. Náplň: 2 nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, 1/2 lžičky skořice, 250g měkkého netučného tvarohu, 150ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, několik kapek tekutého sladidla Kandisin, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička citrónové kůry. Dále potřebujeme: Olej a strouhanku na koláčovou formu, sekané ořechy na posypání. V míse důkladně rozšleháme tvaroh, 150 ml mléka, sůl, sladidlo, vejce a pudink. Do vzniklé tekuté směsi zamícháme citrónovou kůru. Dno olejem vytřené a strouhankou vysypané koláčové formy rovnoměrně posypeme drobečky a postříkáme je mlékem s rozšlehaným žloutkem. Na drobečky rozložíme nastrouhaná jablka, poprášíme je skořicí, polijeme tvarohovou směsí a posypeme sekanými ořechy. Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme po dobu 45 minut.