Z mléka odebereme asi půl šálku a mírně zahřejeme. Přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Kvásek necháme na teple vykynout. Do mísy dáme osolenou mouku, přidáme cukr, vzešlý kvásek, tekutý vychladlý tuk, žloutky a zaděláme vláčné těsto. Dobře je vypracujeme vařečkou, zakryjeme utěrkou a necháme na teple kynout. Tvaroh - všechny suroviny dobře promícháme. Žmolenka - vše dáme do mísy a zpracováváme dokud nevznikne sypná směs . Z vykynutého těsta vyválíme placku, vytvarujeme na tukem vymazaný plech, na koncích silnější okraje. Trik: než dáme tvaroh těsto potřeme bílkem = tvaroh se nevpíjí do těsta. Je-li tvarohová nádivka příliš řídká, přidáme do ní lžíci vanilkového pudinku. Rozetřeme tvaroh a posypeme žmolenkou. Okraje těsta pomažeme žloutkem. Pečeme ve středně teplé troubě (160°C)