Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový mazanec

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk s cukrem a lžící horké vody, vmícháme kůru a po jednom zašleháme vejce. Do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a nakonec zlehka vmícháme směs mouky, rozinky v rumu a 2/3 mandlí. Vše důkladně promícháme rukama, vypracujeme těsto a vytvoříme hladký bochánek bez povrchových prasklin. Bochánek dáme na plech vyložený pečícím papírem, vrch posázíme zbylými mandlemi a zatlačíme je do těsta. Pečeme při 165°, 20 minut, teplotu zvýšíme na 180° a pečeme ještě dalších 30-35 minut. Mazanec necháme vychladnout na mřížce, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne rozležet. Před podáváním pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
wieruska |11. července 2013
dobré Odpovědět
PF*13 |8. července 2013
dal bych si Odpovědět
Hrabča |7. července 2013
Bezva, koukám že jsi přidala obě varianty zvlášť :-))). Mohou si vybrat jak diabetici, ta zdraví. Odpovědět
PetryAnetka|10. července 2013
1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!