Mouku prosejeme s práškem do pečiva, rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk s cukrem a lžící horké vody, vmícháme kůru a po jednom zašleháme vejce. Do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a nakonec zlehka vmícháme směs mouky, rozinky v rumu a 2/3 mandlí. Vše důkladně promícháme rukama, vypracujeme těsto a vytvoříme hladký bochánek bez povrchových prasklin. Bochánek dáme na plech vyložený pečícím papírem, vrch posázíme zbylými mandlemi a zatlačíme je do těsta. Pečeme při 165°, 20 minut, teplotu zvýšíme na 180° a pečeme ještě dalších 30-35 minut. Mazanec necháme vychladnout na mřížce, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne rozležet. Před podáváním pocukrujeme.