Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový mazanec - dia 360g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • citronóvá kůra z 1/2 citronu
  • 2 vejce
  • 60 g mandlí (oloupané)
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g špaldové mouky
  • 120 g Korunní cukr pro diabetiky
  • 20 g rozinek
  • 150 g tuku Hera
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 kypřící prášek
  • 1 lžíce horké vody

Pracovní postup:

Hladkou mouku prosejeme s prdopeč a vmícháme špaldovou mouku. Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk se sladidlem a lžící horké vody, vmícháme kůru a po jednom zašleháme vejce. Do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a nakonec zlehka vmícháme směs mouky, rozinky a 2/3 dávky mandlí. Vše důkladně promícháme rukama a těsto prohněteme tak, aby v něm nebyly praskliny. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a upravíme do tvaru nízkého bochánku. Vrch posázíme zbylými mandlemi a zatlačíme je do těsta. Pečeme 20 minut při 165°, pak teplotu zvýšíme na 180° a pečeme dalších 30-35 minut. Upečený bochánek necháme na mřížce vychladnout, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne rozležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |8. července 2013
dobré Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
zkusím ;) Odpovědět
i |7. července 2013
dobrý tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!