Hladkou mouku prosejeme s prdopeč a vmícháme špaldovou mouku. Ve větší nádobě vyšleháme změklý tuk se sladidlem a lžící horké vody, vmícháme kůru a po jednom zašleháme vejce. Do směsi přidáme tvaroh, špetku soli a nakonec zlehka vmícháme směs mouky, rozinky a 2/3 dávky mandlí. Vše důkladně promícháme rukama a těsto prohněteme tak, aby v něm nebyly praskliny. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a upravíme do tvaru nízkého bochánku. Vrch posázíme zbylými mandlemi a zatlačíme je do těsta. Pečeme 20 minut při 165°, pak teplotu zvýšíme na 180° a pečeme dalších 30-35 minut. Upečený bochánek necháme na mřížce vychladnout, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne rozležet.