Těsto linecké: 200g másla, 100 moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 30g hl. špald. mouky Náplň: 500g měkkého tvarohu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 150g třtinového krupic. cukru Těsto piškotové: 2 vejce, 100g hl. špald. mouky, 80g třtinového krupic. cukru Změklé máslo nakrájíme na menší kousky, přidáme moučkový a vanilkový cukr a uhněteme hladkou hmotu. Vmícháme vejce a nakonec mouku, uděláme hladké těsto. Mouku bychom neměli zapracovávat moc dlouho, ani těsto moc dlouho nepřevalujeme, aby se nezapařilo. Zabalíme do mikrotenu a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Vychlazené linecké těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a vidličkou propícháme. Zapečeme asi 5 minut na 180°C. Do misky dáme tvaroh, vejce, cukr i vanilkový cukr a metličkou promícháme na hladkou náplň a naneseme ji na upečený plát. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj vmícháme žloutky a prosátou hladkou mouku. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho na tvarohovou náplň do mřížky. Koláč pečeme asi 20-30 minut na stejnou teplotu. Po upečení necháme vychladnout, ozdobíme ovocem a bylinkou.