Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový švestkový koláč

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na těsto: 200g hl. mouky, 70g cukru moučky, 150g másla, 1 vejce Mouku prosát s cukrem, přidat na kousky nakrájené máslo a vejce. Všechno zpracovat na hladké těsto, dát do chladu na 30 minut odležet. Potom těsto rozválet na kulatý plát, vyložit koláčovou formu a z těsta vymačkat asi 3 cm okraj.
  2. Na náplň: 500g měkkého tvarohu, lžíce cukru krupice, 1 vanilk. cukr, 20 ml nálevu z kompotu, 2 vejce, 2 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 250g švestek a hrušek v medovém nálevu Tvaroh smíchat s cukrem, vanilkovým cukrem, nálevem z kompotu, vejci, citronovou kůrou a šťávou. Tvarohovou náplň rozetřít na těsto ve formě, švestky a hrušky nechat okapat, nakrájet na kousky a poklást na tvaroh.
  3. Na drobenku: 50g polohrubé mouky, 30g cukru krupice, 30g másla Vše společně zpracovat na drobenku, a bohatě posypat povrch koláče. Péct asi 45 minut na 180°C, po upečení nechat krátce vychladnout ve formě a teprve pak vyndat.

Něco navíc:

Na Švestkový kompot s medem: 4 kg švestek, 2 hrnky octa, 3 hrnky medu, 1 lžíce hřebíčku, několik kousků skořice, 1 lžíce nového koření Omyté švestky dát do mísy. V hrnku povařit (asi 10 minut) ostatní ingredience a roztok nalít na švestky. Nechat stát přikryté přes noc. Přivést k varu a chvilku vařit (švestky se nesmí rozvařit). Naplnit do sklenic, uzavřít a sterilovat ve vařící lázni 10 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!