Vše krom kakaa dáme do mísy nebo robotu a umícháme hladké těsto. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a vymažeme dortovou formu. Polovinu těsta přelijeme do druhé mísy a obarvíme kakaem. Pak vytvoříme zebrový vzor tak, že klademe těsto po lžicích na prostředek formy, vždy střídavě. Začínáme dvěma lžicemi a poté postupujeme po jedné. Je zábavné pracovat ve dvou! Nezáleží na nějakých nepřesnostech nebo přesném vycentrování. Pečeme při 200 stupních asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 stupňů a asi 20 minut dopékáme - zkusíme špejlí nebo nožem, zda už u středu nelepí. Tvarohové těsto po upečení necháme ve formě vychladnout a teprve potom vyndáme a krájíme. V amerických verzích zeber z různých těst se používají i umělé barvy, a to až tři či čtyři. To jsem nechtěla, avšak z přirozených zdrojů jsem nenašla lepší možnost než kakao - káva, karamel ani ovocná šťáva nezabarví těsto dostatečně, případně se naruší struktura těsta a proužky se neudrží. Zajímavé však je i použití jiných než kulatých forem.