Staňte se našimi fanoušky na:

Tykev(cuketa)na smetane.

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • ocet
  • sůl
  • hrst kopru
  • 25 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 800 g tykve nebo velká cuketa
  • 1 cibule
  • 2 dl smetany nebo mléko

Pracovní postup:

Z oloupané tykve odstraníme střední část od semen a nahrubo nastrouháme. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme do sklovita, přidáme tykev a dusíme asi 10min. Přidáme ve smetaně, nebo mléku rozkvedlanou mouku, na hrot nože cukru, trochu octa, sůl a nasekanej kopr-nemusí být. Chvíli povaříme. Podáváme s vařenými brambory(můžou být i šťouchané). Na tykev dáme haše, nebo zbytek masa se šťávou,karbanátek, nebo jen upečený buřtík. Polijeme výpekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |23. června 2013
Mendy děkuji :-) Odpovědět
Mendy |23. června 2013
Tak toto som raz dala kamarádke s tým,že to len tak zje a nič nepovie.Ale ona sa tvárila,ako keby dostala kaviár s šampaňským a chcela trikrat pridať a recept k tomu.Je to vážne dobré! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!