Zapečená se sýrem 700g očištěných mladých tykví, 180g hladké mouky, 3 vejce, 2dl mléka, 50g strouhaného sýra, 1dl kyselé smetany, sůl, olej na smažení Mladé tykve oloupáme a nakrájíme je i se semeny na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet. Potom je osušíme, namáčíme v hustém těstíčku připraveném z mléka, vajec, soli a lžíce oleje. pokládáme do rozehřátého oleje a osmažíme po obou stranách dorůžova. Usmažené plátky narovnáme do kastrolu, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme kyselou smetanou a v hodně vyhřáté troubě upečeme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Tykvičky s houbovou náplní 4 tykvičky (600g po očištění), 1 malá cibule, 1 mrkev, 1 lžíce oleje, kousek bobkového listu, tymián, vývar ze lžičky Vegety-speciál, sůl Nádivka: 30g tuku, 1 malá cibule, 500g čerstvých hub, 250g rajčat, 1 stroužek česneku, ml.pepř, sůl Tykvičky oloupeme, konce seřízneme, lžičkou vydlabeme semena a ovaříme 2 minuty ve slané vodě. Cibuli a česnek drobně nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme nakrájené houby a podusíme. Přidáme čtvrtky rajčat, pepř, sůl a dál dusíme, až se šťáva vydusí, naplníme tykvičky. Do vymaštěného kastrolu urovnáme mrkev a cibuli nakrájené na plátky, bobkový list a tymián, na ně položíme tykvičky, podlijeme vývarem a pod pokličkou pečeme v mírně vyhřáté troubě. Jako příloha se hodí vařené brambory.