Staňte se našimi fanoušky na:

Tyrolský jablkový koláč

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozválíme na velikost plechu a přendáme na plech. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na dílky. Zakapeme je citronovou šťávou. Rozinky nahrubo nasekáme. Smícháme jablka, rozinky, 100 g cukru, mandle a skořici a směs stejnoměrně naneseme na těsto. Vejce smícháme s mlékem a 50 g cukru a tímto polijeme jablka. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 40 minut. Po upečení posypeme směsí cukru a skořice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!