Staňte se našimi fanoušky na:

Tyrolský švestkový koláč

Autor receptu: Danna (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Troubu si předehřejeme na 190 'C. Máslo, vejce a cukr utřeme na hladký krém. 2. Sůl, kypřicí prášek a mouku smícháme a prosijeme ke krému. Všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. 3. Dortovou formu (průměr 24cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní 1/2 těsta. předpečeme asi 10 minut. 4. Omyté a vypeckované švestky rozčtvrtíme a smícháme s cukrem a 1 lžičkou vanilkového cukru. 5. Na předpečené těsto hustě naskládáme švestky a zalijeme zbylým těstem. a pečeme dalších 40 minut. 6. Po upečení necháme koláč asi 4 minuty vychladit ve formě, pak vyndáme. 7. Koláč posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Podáváme vlažný i studený. Koláč můžete upéct i s meruňkami, mirabelkami nebo ringlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

krups|4. září 2014
je krásný, ukládám a zítra upeču Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!