Staňte se našimi fanoušky na:

Úkotě a Převalované vdolečky/koláčky, recept od prababi

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ÚKOTĚ 60dkg hladké mouky, 20dkg mletého cukru, 3 vejce, 4 lžíce medu, 10dkg tuku na pečení, lžička sody, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky perníkového koření Ze všech příměsí vymísíme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme na silnější plát, potřeme povidly a posypeme ořechy, zamotáme jako roládu a všechny díly dáme péct na jeden plech. Pečeme pomalu asi na 150°C a po vychladnutí krájíme jako roládu a pocukrujeme. PŘEVALOVANÉ VDOLEČKY/KOLÁČKY 1. Těsto 1/2 l mléka, 15dkg krupicového nebo jemného krystalového cukru, 8 dkg kvasnic - z toho uděláme kvásek, 4 žloutky, 1 pohárek (asi 2dl) oleje, trochu rumu, špetka soli, 1kg hladké mouky. Vymísit vláčné těsto a dáme nakynout. 2. Těsto: 1/2kg másla, 30dkg hladké mouky - rozdělíme na 2 poloviny. Máslo by mělo být tuhé, aby se dalo strouhat, necháme v chladu. První těsto po vykynutí rozdělíme na 2 bochánky, do každého dáme rozválené druhé (máslové) těsto a na pomoučeném vále 3x přeložíme. Necháme odpočinout, pak vyválíme a krájíme rádlem čtverečky (můžeme udělat i kulaté bochánky), naplníme je tvarohem, dobře zabalíme, dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a nahoru dáme posýpku. Náplň: 1kg tvarohu, asi 1/2kg krupicového cukru, 2-3 žloutky, trochu rumu, citron. kůra, vanilka, rozinky Posýpka: 1/2kg hrubé mouky, 1/2kg mletého cukru (moučka), asi 1/8kg másla, vanilka, trocha rumu

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

klara4 |12. června 2016
vyzkouším Odpovědět
iKarkulka|24. června 2017
Dobrý den, žádám autorku receptu, aby že své úvodní fotky odstranila mou fotku oukotí. Nedala jsem Vám žádný souhlas s jejím použitím. Zdroj zde: https://ikarkulka.blogspot.cz/2015/09/oukote.html?m=1. Děkuji. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!