Boršč ( z nejlepších sebraných receptů)
100
0
1
Hovězí maso s kostí dejte do většího hrnce a zalijte 3 l studené vody. Uveďte do varu a stáhněte plamen, odstraňte nákyp. Vložte celou cibuli a vařte na slabém ohni asi 1 hodinu. Řepu očistěte a nakrájejte na tenounké hranolky nebo nastrouhejte nahrubo, osmažte na másle, přidejte drobně pokrájená rajčata, rajský protlak, podlejte vývarem a poduste na mírném ohni asi 1 hodinu. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli najrájejte na jemno a orestujte na pánvi asi 15 minut. Do masového vývaru přidejte pokrájené zelí a brambory a povařte. Přidejte zeleninu a řepu a ještě povařte. Osolte, opepřte, můžete přidat utřený stroužek česneku. Podávejte se smetanou.