Staňte se našimi fanoušky na:

Univerzální nálev na buřty s cibulí, čalamádu, kyselé houby a pod.

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelí nakrájet na nudličky, lehce zblanžírovat nad párou a vložit do velké mísy.Ostatní zeleninu nakrájet na nudličky, plátečky a podobně. Dobře promíchat.Tenké fazolové lusky nekrájet. Nálev: Vodu postavíme na sporák, vložíme všechno koření, sůl, cukr, hořčičné semínko. Necháme povařit, přilijeme ocet a přidáme špetku tymiánu. Ochutnejte. Chuť musí být výraznější, neboť část do sebe natáhne zelenina. Zeleninou naplňte sklenice se šroubovacími víčky. Na utěrku do velkého hrnce postavíme sklenice a od chvíle varu vaříme 20 minut. Pak hned vyndáme a necháme vystydnout.Lák používám na utopence, na nakládané houby a pod. V láhvi vydrží dlouho.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!