Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Smrže pořádně operte a nakrájejte na plátky. Skopový lůj vyškvařte a škvarky odstraňte. Na loji osmažte cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte houby, upravuje až houby zmenší objem na polovinu. Pak přidejte mrkev nastrouhanou nahrubo a několik minut smažte. Pak zalijte horkou vodou, uveďte do varu, osolte a přidejte koření i nakrájenou papriku. Přisypte vypranou rýži a dolijte vodou asi 2 cm nad povrch směsi. na velmi mírném ohni uveďte znovu do varu a vařte 50-80 minut. Čím pomaleji a déle budete vařit, tím bude chutnější. Po uvaření ještě nádobu přikryjte utěrkou na 20 minut a nechte odstát. Hotový pokrm promíchejte a na talíř přidejte nasekanou petrželku.