Brambory vaříme 15 minut ve slupce. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme čerstvě mletým pepřem a okořeníme grilovacím kořením. Kostky napícháme na špejli a potřeme olivovým olejem. Poté zprudka opečeme na pánvi. Špíz přendáme do pekáčku. Pečeme 10 minut na 200 °C. Poté přidáme do trouby brambory: brambory nakrájíme na kousky (podle chuti oloupeme nebo ne), osolíme a rozložíme na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme ještě 20 minut (maso i brambory). Šťávu z masa slijeme do pánve, zahustíme solamylem, přidáme oloupané a nakrájené rajče a vaříme, až se rajče rozpadne. Špíz podáváme s americkými brambory přelitý rajčatovou omáčkou. Recept je na jednu porci, množství ingrediencí znásobíme počtem strávníků.