Staňte se našimi fanoušky na:

Uzená česnečka

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uzené maso nakrájíme na tenké plátky (necelý centimetr), dáme do vody společně s pár stroužky česneku, očištěnou mrkví, petrželkou a cibulí, přidáme bobkový list a uvaříme (asi 40 minut). Mezitím si uděláme topinky (v troubě pod grilem nebo v topinkáči), které potřeme česnekem a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a krátce v něm orestujeme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem z uzeného. Pár plátků uzeného nakrájíme na kostičky a dáme do misek nebo hlubokých talířů, přidáme trochu nastrouhaného sýru. Do polévky vmícháme bílek a necháme krátce provařit, pak ji nalijeme do misek a posypeme připravenými krutony.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

markyr|28. května 2013
ta vypada vyborne Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!