Staňte se našimi fanoušky na:

Uzená roláda z krkovice

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krkovici rozkrojíme podle možností na široký plát. Paličkou, přes potravinářskou fólii rozklepeme, osolíme a opepříme. Plát masa potřeme směsí nasekaných bylinek a rozetřeného česneku. Plátky slaniny rozprostřeme po celé ploše masa. Klasicky stočíme a svážeme provázkem. Roládu opečeme přímo v rozehřátém grilu ze všech stran. Potom přendáme na tzv. nepřímé grilování s namočenými kousky dřeva - předem namočené kousky hickory dřevěných lupínků umístíme přímo do rozžhavených briket (hrst a půl na každou stranu). Gril přiklopíme a udíme cca 60 minut. Během uzení neodklápíme. Studená křenová omáčka: Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme jogurt a majonézu, přidáme nastrouhaný křen, opatrně promícháme a konzistenci případně upravíme tekutou smetanou. Zdobíme bylinkami nebo řeřichou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |12. června 2014
****** Odpovědět
můra|9. června 2014
zajímavé-vyzkouším 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!