Staňte se našimi fanoušky na:

Uzené maso s valašskými zelníky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájenou na osminky osmahneme na rozpáleném sádle v pekáčku. Vložíme do něj uzené maso, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova při 160°. Z droždí, vlažného mléka a cukru vytvoříme kvásek, zelí nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme mouku a rozpuštěné sádlo, osolíme, opepříme a přilijeme kvásek. Vše promícháme a necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát asi 8 mm silný a nakrájíme ho na obdélníčky. Položíme je na plech vymazaný tukem a pečeme dozlatova při 180°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |28. září 2014
dávám 1 Odpovědět
piškot |27. září 2014
jo jo jo Odpovědět
Hana S |31. července 2014
to musí být dobré, dík za recept Odpovědět
david.kruml.1 |10. prosince 2013
něco nového, super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!