Staňte se našimi fanoušky na:

Uzené maso se švestkovou omáčkou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Švestky vypeckujeme a povaříme v trošce vody, společně s cukrem, skořicí a máslem. Necháme prochladnout, buď propasírujeme hustým sítem, nebo rozmixujeme. Podlijeme vodou a zahustíme moukou. Přidáme citrónovou kůru, nudličky mandlí, podle chuti přisladíme, nebo naopak, přikyselíme citrónovou šťávou. Vložíme maso, aby se prohřálo, těsně před koncem vlijeme rum, necháme přejít varem. Podáváme s bramborovým knedlíkem. Tento recept pochází s východních Čech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!