Uzené maso vložíme do studené vody, 5 min. povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme ho doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, žampiony očstíme a nakrájíme na plátky. Místo žampionů můžeme použít i jiné, tužší houby. Pokrájené houby vložíme na osmahnutou cibuli, mírně je osolíme, pokmínujeme drceným kmínem a po odpaření vody, kterou pustí, osmahneme. Lístkové těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdelník, potřeme je osmahlými žampiony, posypeme nasekanou petrželkou, na to vložíme uvařené, okapané a zchladlé maso, lístkové těsto nahoře uzavřeme, aby bylo pevně přilnuté na maso, potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme prudce, až je těsto červené. - Foto je ilustrativní