Staňte se našimi fanoušky na:

Uzený jazyk se švestkovou omáčkou

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Hovězí jazyk vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka. Měkký jazyk oloupeme a necháme ho v teple.Uzený vývar , přivedeme do varu, přidáme švestková povidla a necháme je ve vývaru za míchání rozpustit. Odstavíme z tepla, doplníme vodou a za stálého míchání nasypeme obsah sáčku šťáva k pečenému masu. Na mírném ohni za stálého míchání necháme projít varem. Omáčku dochutíme cukrem, citrónovou kůrou a mletou skořicí. Sušené švestky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme do omáčky a necháme krátce povařit.Nakrájený uzený jazyk přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!