1) Avokádo (jen jedno, druhé avokádo si necháme na ozdobu) rozpůlíme podélně na dvě poloviny. Pak jedním švihem zasekneme ostří nože do pecky, jemně pootočíme, takže pecka zůstane zabodnutá na noži a uvolní se od dužiny avokáda. Pecku vyhodíme. Nyní si vezmeme lžíci a vykrajujeme dužinu od avokádové slupky. 2) Avokádovou dužinu rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou (ta se dává, aby avokádo nezšedlo). Přidáme Lučinu, sůl a pepř a pořádně promícháme. 3) Druhé avokádo oloupeme podobným způsobem jako první - dáme ale pozor, aby se z něj daly nakrájet pěkné plátky na ozdobu. 4) Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme avokádovou pomazánkou, ozdobíme plátkem avokáda a trochou uzeného lososa, nahoru dáme kopr.